Hej Alla!
Tyvärr har min hemsida legat nere på grund av tekniska problem hos leverantören efter ägarbyte av Hemsida24.
Tyvärr följde mitt (och ett antal fler) domännamn inte med i flytten till nya ägarservern.
.
Nu är allt löst och hemsidan fungerar igen. 
Jag kommer att inom kort med lite uppdateringar.
.
Varmt välkomna att höra av Er!

Vänliga hälsningar 
Carina Erikson

Året som gått!

Tänkte att jag skulle skriva en resumé av mitt hästår som gått och lider mot sitt slut. Jag måste börja med att hylla en fantastiskt varm och godhjärtad kvinna som jag har ynnesten att få ha som nära vän och kollega, Birgitta Järnåker! Tack för att du finns i mitt liv! Därnäst vill jag även berätta hur ytters tacksam jag är att ha mina fantastiska hästar i mitt liv. Speciellt mina tre gamla musketörer! Pluto Palmito, Jonsta Braut och Marco Polo! Dessa kloka hästar bär på allt! Å faktiskt vill jag även nämna min gudomliga man i mitt liv Peter Andersson! Jag hade inte kunnat göra allt detta året utan din hängivna hjälp!

Året började alltså med att jag skulle sätta fart på mina två gamla trotjänare Pluto och Braut. Birgitta tyckte vi skulle göra en uppvisning i ridkonst i början av juni och då var det bara att försöka komma igång. För de som inte vet det så har jag under ca 2,5 år faktiskt bara ridit sporadiskt då jag lagt tid på att renovera ett gammalt hus på en gård som jag tyvärr under 2015 kom att flytta ifrån och det blev vädligt uppslitande på många sätt så hästarn fick stå tillbaka. När Birgitta nu tyckte vi skulle ha uppvisning tänkte jag, Gud vad har jag gett mig in på??!! Hur ska jag få igång dessa hästar??!! De har ju hunnit bli gamla! Pluto 26 och Braut 22. sagt och gjort, bara att sätta fart. Med starthjälp av Birgitta så pumpade vi upp musklerna med Kraftskapande Ridkonst, inge lång å låg tjaft här inte! Jag vet ju egentligen att det är det lilla i rätt dos och utförande som gör susen men som ni vet så törs man inte riktigt tro att det går. Men det gjorde det såklart! Så till uppvisningen i Juni på Segerkulla Gård var de i fin form och ingen kunde tro de inte varit igång särskilt länge. Uppvisningen gick bra och det kändes kul att äntligen få lufta vingarna igen.

Nästa utmaning var ju att jag anmält mig att rida för Sabine Oettel på Arena 2016. Jag visste att mitt beslut att rida för Sabine skulle bli det bästa på länge. Sabine kunde jag känna mig trygg med just för att jag faktiskt känner henne sedan 16 år tillbaka och vet vilka ideal och tankar hon har runt ridkonsten och framförallt, hon är vänlig mot både häst och människa! Viktigt!
När man kommer upp i ålder, köper man inte längre, att på någotsomhelstvis låta sig bli nedvärderad, om så än en smula, av ridläraren! Ännu mindre att ens häst nedvärderas! Jag tycker det är viktigt att man som människa och elev tillsammans med sin häst, i det att man blottar sig i sin ridning, ska få känna sig tryggt omhändertagen i lärandet! Det är då vi tillåts växa! Det är min ledstjärna och så vill jag bli bemött.

Arena 2016 på Sparreholm gick mycket bättre än vad jag trodde det skulle göra och det var väldigt roligt att få visa mitt arbete med de gamla duktiga trotjänarna, som alltid får välja hur mycket de vill stå till tjänst! Jag tvingar och pressar aldrig! Pluto tog jag ett pass vid hand och visade hur vi jobbar på skolorna i skritt och trav och skolhalt och levad. Levad får Pluto själv välja om han orkar göra. Han bjuder gärna på show när han kan. Det blev ett par fina levader som faktiskt hamnade på bild! Braut valde jag att rida två pass på och då ville jag gärna att vi tittade på piaffen och galoppen. Jag fick väldigt bra verktyg med mig hem att jobba på. Jag bestämde på plats att jag ville vara med och rida för Sabine när hon skulle komma tillbaka till Sparreholm under oktober månad. Så planen blev att ta med piaff och galopparbetet hem och se vart det hann landa tills oktober. Min plan var att kanske kunna ta upp jobbet med galoppombyten igen som jag inte jobbat med under 2,5 år.

Under kursen i oktober så hade jag bara Braut med mig och det gick jättebra. Han är inte alltid så bekväm med att åka själv och ibland bli ensam kvar i stallet när alla andra hästar går ut och då måste jag veta att det finns kamrater kvar i stallet. Annars har jag en häst som piafferar sig trött i boxen. Men det gick finemang för det är så bra arrangerat på Sparreholm i gäststallet så det var inga problem. Under ridlektionerna denna gång så kunde vi jobba med de detaljer i grunden som jag slipat på och det flöt otroligt fint på och Braut kändes kalasfin! Piaffen fungerade fint och galoppen vi jobbat på i alla sidvärtdrörelser fungerade också fint. Så vi kunde jobba med att försöka hitta bästa möjliga väg och förberedelse till att få galoppombyten att fungera. Vi nosade återigen på passagen som i sig inte är något svårt för Braut. Den finns där att utveckla ännu. Så jag fick tipset att välja mellan att arbeta på sikt med en sak i taget, byten eller passage. Jag väljer det svåraste, för Braut, kanske även för mig, galoppombyten som ska bli i serie. Vi har ju varit där å nosat många år tidigare men är man travare blir det ibland många ben att hålla reda på i bytena så vi kommer behöva öva ett tag. Det blir utmaningen över till Arena 2017 helt enkelt!

Så nu efter en höst utan ridning så ska vi sätta fart igen nu när ljuset är på återkommande! November och december är bara inte mina månader! Då vill jag ingenting! När jag vet att ljuset är påväg tillbaka är jag likt grönskan och växtligheten. Då ska det börja bidas och spiras, för att sedan gro och börja växa och utvecklas när värmen och solen kommer på riktigt!

Så 2017 ska vara träningens år med mina underbara gamla trotjänare som visar att de ännu har massor att ge och lära mig. Det är fantastiskt att de har förmågan ännu att utvecklas, på sina villkor, dag för dag. Man behöver inte pensionera dem bara för en siffra. De bestämmer själva när det är dags att trappa av och så länge ljuset finns i ögonen och arbetsvilligheten är där finns inga hinder. Det är bara i vårt sinne det finns begränsingar!

Så låt 2017 bli ett år där ingen begränsar oss i vår tro, i vår utveckligt med våra fantastsika hästar! Det handlar om att två själar ska smälta samman- DET, är det viktigaste! Lyssna till din häst!

Namaste

( Kika gärna in under fliken Bilder där finns albumet "Året 2017" där det finns lite bilder av händelserna.)

Nyheter

Carina har den 6e juni tillsammans med Birgitta Järnåker och elever en uppvisning med sina hästar och elevers hästar i ridkonst.
Vi vill visa fram att så här kan ridkonsten också se ut! Många fina ekipage från basic till avancerad. Vi kommer förklara vad ekipagen gör och hur vi ser på tanken om den hållbara ridhästen och våra respektive synsätt omkring detta.
Det kommer vara hästar av många olika raser, såsom Arab, Bruksnordis, Fredriksborgare, Gotlandsruss, Haflinger,  Islandshäst, Kallblodstravare, P.R.E,  , Svensk Ridponny, m.fl. -med reservation för ändringar.
Ni får se hästar i arbete med samling, piaff, levad, mm. beroende på vad hästarna vill bjuda på! Se nedan för mer detaljer. 

Carina vid Arena 2015 Hästfestivalen vid Sparreholms Slott hon hade clinics och undervisning där
Carina vid Arena 2015 Hästfestivalen vid Sparreholms Slott hon hade clinics och undervisning där